Delta Dunării văzută din caiac Weekend Edition

Am dezvoltat această tură pentru cei ce vor să experimenteze caiacul pentru prima dată și pentru cei ce își doresc o vacanță de deconectare de la cotidian. În același timp captăm cât mai mult din frumusețea peisajului, aromele culinare, fără să fim extenuați la finalul zilei.

Fiecare braț al Dunării are frumusețea lui ascunsă. Vom avea baza pe brațul Sulina, în satul Crișan. Vom vedea apusul din fața pontonului, seara ne vom bălăci la piscină, iar dacă ne vom aduna suficienți, noapte vom juca Vârcolacii.

Repere

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

4 zile / 3 nopți

Durata

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

6/10

Efort

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Crișan, Delta Dunării

Localizare

6+

Vârsta

15 Iulie - 26 august

Perioada

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

AVENTURĂ

Trăiește emoția, deoarece în fiecare zi vor exista diferite peisaje și provocări.

MÂNCĂRURI LOCALE​ DELICIOASE

Știm cu toții cât de bine este să ai o masă caldă după o zi de plimbare. În fiecare seară vom avea un meniu diferit cu mancare tradițională.

HOTEL DE MII DE STELE

În campingul din Crișan găsim condiții cum rar le mai întâlnim. Cort înalt, cu pat și lenjerie, prize în cameră. Și bineînțeles, un cer înstelat, așa cum numai în deltă și la munte mai găsești.

Birdwatching

Mergem pe lacuri si cănăluțe înguste, pe urma pelicanilor și lebedelor. Cormoranii ne vor privi sfidători, iar egretele și stârcii vor fi cele mai sfioase.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

ITINERARIU

Ziua 1: Întâlnirea va fi dimineața în Tulcea. Ora o vom comunica în funcție de posibilitățile fiecăruia. De aici veți face transferul cu barca la camping în Crișan. După ce ne aranjăm în corturi, putem începe cu o bălăceală la piscină. Apoi ne pregătim pentru instructajul de bază la caiac. Vom duce caiacele la locul de lansare și, pe ape line, vom începe distracția.

Seara ne așteaptă la cină o specialitate din pește.  

Stăm la povești, la un joc cu Vârcolacii și apoi somn de voie.

Total distanță ziua 1: aprox. 9km padelare, dificultate scăzută.

Ziua 2: Luăm micul dejun și începem a doua zi de pedalat. Va fi o zi plină. Vom padela în partea de sud  a deltei, vizitând lacurile Obretinu Mic și Obretinciuc, vom merge pe canale înguste cu sălcii, stuf și nuferi.

Prânzul îl vom lua pe baltă. Vom lua pauze de brațe ori de cate ori este necesar, însă vom face un popas pe un loc uscat unde vom mânca.

Seara, la campare, ne așteaptă o altă bunătate de pește. 

Ne bălăcim, povestim, putem juca și biliard dacă nu ne-au obosit mâinile.

Total distanță ziua 2: aprox. 15 km, dificultate medie, câteva treceri prin vegetație.

Ziua 3: După micul dejun ne pregătim să vizităm partea nordică a deltei. Vom vizita lacurile Bogdaproste, Trei lezere și Căzănele. Cu puțin noroc vom întâlni familii de lebede și pelicani.

După pauza de prânz , vom coborâ pe Dunărea Veche până la camping. 

După cină, program de voie, ca de fiecare dată.

Total distanță ziua 3: aprox. 22 km, dificultate medie, treceri prin vegetație.

Ziua 4: Aceasta este ziua plecării. După micul dejun, ne facem bagajele și ne pregătim de îmbarcare. 

Destinatia : Tulcea – mașini – casă.

Nu uităm să distribuim fotografii și video cu #mowiti și #momentswithouttime

Alege varianta perfectă pentru tine

Pentru că ne dorim să experimentați cât mai mulți dintre voi, suntem flexibili in alegerile voastre.

700 lei

de persoană

Ce este inclus!

Înscriere expediție

Ce NU este inclus!

*NOTĂ! Mai jos găsiți detalii despre opțiuni si costuri suplimentare
 
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

INFORMAȚII ESENȚIALE

CAIACELE

Caiacele sunt din lemn şi fibră de sticlă, single, dublu sau triplu. Toate sunt foarte stabile. Cel triplu este recomandat pentru o familie cu un copil (sau în locul copilului, punem mai mult echipament :D).

Capacitatea maximă în caiacele din lemn este de 12 persoane. Dacă se depăşeşte numărul de participanţi, vor fi şi caiace din plastic.

ECHIPAMENTUL RECOMANDAT

  • Haine de sezon – pălărie de soare, haine lungi/ cămașă cu mânecă lungă (pentru a nu vă prăji soarele), sosete. Este de preferat evitarea bumbacului deoarece se poate uda si se usuca mai greu, dar cele dn lână sunt ideale, pentru că ne țin temperatura constantă.
  • încălțăminte: saboti tip crocsi / șlapi / sandale / din neopren. 
  • Mănuși de fitness / bicicleta – dar nu e musai;
  • Ochelari de soare;
  • Pelerină de ploaie;
  • Soluţii de plajă şi antiinsecte;
  • Pălărie / șapcă
  • Un castron, tacâmuri (opțional) ;
  • Apă aprox. 6L, câte 2L pentru fiecare zi. În sat este magazin, dar e bine să aveți deja de acasă măcar 4L.
  • Dulciuri pentru energizare;
  • Mâncare pentru prânz și alte mese în caz că optați să nu mâncați la camping.

DESPRE CAMPING

Fără să exagerăm, este cel mai tare camping din Delta Dunării. 

Corturile sunt înalte. Fiecare are 2 paturi simple / unul dublu, cu lenjerie și pilotă, lampă și priză pentru încărcarea telefoanelor. Dar nu ne limităm doar la corturi. Dacă doriți și dacă sunt locuri în perioada respectivă, putem avea cazare fie în rulote cu 4 locuri, cu aer condiționat, fie în căbănuțe de 2 locuri, fie intr-un apartament de 2 camere. Fiecare poate alege după bunul plac.

Piscină, dușuri cu încălzire solară, biliard, biciclete sunt doar câteva dintre surprize. Mai există deasemenea Wifi în caz că vom avea nevoie.

Micul dejun și cina cu meniu specific pescăresc poate fi luat tot în camping, cu comandă prealabilă. În fiecare zi va fi ceva diferit și gătit proaspăt, iar salata de icre se completează perfect cu pâinea proaspată făcută în casă, zi de zi.

NOTĂ

În caiac, oricine se poate uda. Recomand ca toate bagajele să fie puse în saci impermeabili SAU să băgaţi genţile în saci de plastic (gunoi). Nu luaţi genţi voluminoase. Bagajele mici se aşează mult mai bine în compartimentul de bagaje decât unele mari. NU luaţi cu voi nimic din ce nu aveţi strictă nevoie, NU veţi avea loc în caiac pentru prea multe bagaje.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Întrebări frecvente

Vom rezerva transportul cu barca din Tulcea, fie intr-o cursă regulată, fie specială pentru tot grupul. Costul pentru o cursă pentru un sens este de 80 lei / persoană.

Recunoaștem, anul acesta transportul este mult mai scump. O alternativă este sa folosim navele de la Navrom, costul fiind de 46 lei, dar trebuie să respectăm programul strict de plecare din port (ora 10:00, respectiv 13:30). Sunt doar două pe zi.

Caiacele vor fi deja la camping în Crișan.

Putem lua cu noi pe traseu până la un maxim de 20 de kg, însă nu va fi nevoie. Vom lua strict ce ne trebuie pentru ziua respectivă.  Mancarea de prânz, minim 2-3L de apă, îmbrăcăminte adecvată, crema de soare, pelerină de ploaie.

Caiacul se poate rasturna, bine-nteles, dacă:

  • adormim în caiac :D;
  • nu respectăm regulile din instructajul de bază;
  • ne ridicăm în picioare;
  • chiar vrem să ne răsturnăm.

S-au rasturnat persoane, de voie si de nevoie (fie ca s-au ridicat in picioare – de regulă la mal, fie că nu au urmat instrucțiunile).

Dacă se rastoarnă cineva, este o tehnică de revenire în caiac cu ajutor din partea unui alt caiacist. Practic se întoarce caiacul în poziția normală, se merge în spatele caiacului și se încearcă să se suie din spate în față, niciodată din lateral.

Vor mai fi valuri probabil care vor intra in caiac, de regula, din neatenție.

Localnicii încetinesc întotdeauna, deci nu vom fi stresați prea mult. Vor fi bureți cu care putem scoate apa din caiac.

Mașinile le lăsați în Tulcea, la o parcare păzită sau în parcările plătite din oraș, detaliile unde se află le veți afla la momentul venirii.

Prețul este de 20-25 lei /zi la parcarea îngrădită si 6 lei pe zi în parcările orașului. Recomandăm ultima variantă. Toate parcarile primăriei au camere de luat vederi.

Ne trebuie mâncare pentru micul dejun și prânz. Putem lua legume (roșii, castraveți), măsline,  cașcaval, salam uscat și bineînțeles conserve. Cina este asigurată, cu meniu din pește, însă campingul poate servi si altceva (bazat pe carne sau vegetarian) dacă anunțăm din timp.

Dacă veți sta la corturile amenajate, costă 80 lei / cort / zi. Deci 40 lei /persoana / zi, dacă veți sta câte doi.

Dacă alegeți rulota de 4 persoane, aceasta costă 150 lei / zi.

O cameră de cabană pentru doua persoane costă 120 lei / zi

Apartamentul cu 2 camere în care încap 6 persoane, cu baie proprie și terasă costă 340 lei. Sunt șanse ca aceasta să nu fie disponibilă.

Dacă optați să veniți cu cortul vostru, costul este de 30 lei / persoana / zi.

Micul dejun este 20 lei și poate avea, deși nu e limitat la acestea, ouă, brânză, cârnăciori, icre, roșii, legume.

Cina este asigurată și include două feluri de mancare. Prima dată avem o ciorbă din perișoare/ borș de pește/storceag, iar la felul doi putem avea saramură, plachie, scrumbie la grătar, somn în fulgi. 

Cei ce nu mănâncă pește trebuie sa anunțe din timp pentru a putea pregăti altceva.

Oricum, există flexibilitate și gazdele din camping vor găsi soluții.

Cel mai apropiat magazin este la 800 m de camping. Magazinul central este la o distanță de 40 de minute față de camping, dar se pot închiria biciclete pentru a ajunge mai repede.

Ce spun aventurierii noștri?

"Time spend with Mowiti in Danube Delta was unforgettable and very pleasant every time"
Bogdan Nicoară
"If you are looking for an extraordinary, unique experience - this is your guy. Super-knowledgeable, a true friend to the locals, a great team leader and fun, adventurous guide! Thank you, Bogdan and Mowiti, for making our experience in the delta unforgettable!"
Clara Popa
Planet Hoop
Thanks a lot for the great tour in the Danube Delta to Mowiti brand and to Bogdan, the leader of the kayaks team! I could not imagine that I'll be able to get familiarized to that environment in a very short time and to see the real landscapes of the most wildest channels and being with a team with a great spirit of fun and enthusiasm for nature. This was possible due to the good advices received over the trip regarding the tips on how to better paddle the kayak. Furthermore, incredibile fresh and variable fish dishes every day with nice additional activities at the overnight places(Mila 23,Letea forest with the wild horses, Sulina, Tulcea).
Andreea Pascal
"Great fun in the delta. If you're looking for an authentic experience Mowiti is your guy."
Loz Machin
"O experienta deosebita (pet friendly :)) ) Abia astept sa revenit si anul urmator"
Andrei Ștefan
Cel mai mult în turele cu Bogdan mi-au plăcut: - ultima vizită la Nea Gigi când i-a venit cheful și ne-a povestit despre aventurile lui pe mările și oceanele lumi - ciorba pescărească de la Laurențiu. De fiecare dată mănânc până nu mai pot - să dorm în cort, aproape de baltă, în sunet de broaște, păsări, coioți (dacă se ivește ocazia 😃) Nu te aștepta să fie ușor, dacă nu faci mișcare de obicei. O să te doară chestii, o să transpiri. Dar dacă vrei să vezi Delta în liniște, fără motoare, agale și să guști din sălbăticie, mergi cu Bogdan.
Lucian Ursu